automatische zonwering

Nieuwe integratie: io-homecontrol® en RTS

De voorbije maanden hebben we niet stilgezeten. Zo lanceren we vandaag de eerste nieuwigheid van de vele die nog zullen volgen. Voortaan kan je draadloze screens, rolluiken, gordijnen… besturen via je OpenMotics app dankzij onze RTS en io-homecontrol® integratie.

Wat is io-homecontrol®?

io-homecontrol® is een universele manier van draadloze technologie die gebruikt wordt door fabrikanten zoals Renson, Somfy en Velux. Deze technologie zorgt ervoor dat je verschillende producten (zonwering, rolluiken, garagepoorten, …) via je smartphone kan aansturen.

io-homecontrol® heeft een bidirectionele manier van communiceren. Dat wil zeggen dat je de actuele status van je technieken kan zien. Concreet stuurt de zender (je Gateway) informatie naar de ontvanger (je zonwering of rolluiken). De ontvanger voert de gevraagde actie uit en stuurt het signaal terug naar de zender zodat die de status (op/neer) van je techniek kan weergeven op je smartphone.

Wat is RTS?

RTS of languit Radio Technology Somfy is een protocol voor draadloze communicatie van Somfy. Ook dit protocol zorgt ervoor dat je jouw zonwering, rolluiken, gordijnen… via je smartphone – en dus draadloos – kan aansturen.

RTS creëert echter enkel “one way communication”. Dat betekent dat je bij RTS enkel de gevraagde en niet de actuele status van je techniek kan zien. Dit is zeker geen groot probleem, maar kan soms onverwachte situaties veroorzaakten. Stel dat je op je werk bent en het is 26°C. Je laat de zonwering zakken om er zeker van te zijn dat je woning koel blijft. ‘s Avonds kom je thuis en merk je echter dat de screens nog open zijn. Omdat RTS-communicatie eenrichtingsverkeer is, wordt de status van de RTS-zonwering niet getoond in de OpenMotics app.

Wat houdt deze nieuwe integratie in?

Tot op heden kon je met OpenMotics enkel bedrade zonwering, rolluiken, … aan je systeem toevoegen. Dankzij onze RTS en io-homecontrol® integratie, kan je vanaf nu ook draadloze technieken bedienen via je OpenMotics app.

“Wij hebben al jaren een OpenMotics systeem en Velux ramen met draadloze zonwering. Toen we hoorden dat deze integratie ging gelanceerd worden, stelden we ons meteen kandidaat! Eindelijk kunnen we onze rolluiken en Veluxen nu ook vanuit de OpenMotics app besturen.” – Kevin B. (Antwerpen)

Bovendien werd deze integratie zo ontwikkeld dat we de reeds aanwezige draadloze technieken in je woning aan je OpenMotics systeem kunnen koppelen zonder dat je grote veranderingen hoeft uit te voeren aan je huidige installatie. Zo geven we je de mogelijkheid om je systeem in de toekomst uit te breiden.

Wat is de kostprijs van de OpenMotics integratie?

Het is onze missie om automatisatie even relevant en vanzelfsprekend te laten zijn als stromend water of elektriciteit. Dit is enkel mogelijk door het aanbieden van een eerlijke prijs.

Om de integratie mogelijk te maken zetten wij een software koppeling op poten en moet er een io-Gateway in je woning voorzien worden. Vraag vandaag nog je offerte aan via sales@openmotics.com

Schrijf je in voor onze

Deep dive

op 8 december van 18u30 – 21u in Renson Training Academy te Waregem. Aan het einde van de opleiding voorzien we een receptie om nog even na te praten.

Zien we je dan?