kerst in je smart home

6 geweldige smart ho ho home tips voor een gezellige Kerst

“It’s beginning to look a lot like Christmas…”. December geeft elk jaar weer het startschot voor een maand vol kerstfilms, cadeaus, familiebezoeken, maar vooral ook gezelligheid. Het is een periode waar velen lang naar uitkijken. Tegelijkertijd gaat Kerst ook gepaard met heel wat voorbereidingen en stress. Daarom delen we alvast onze zes favoriete tips om de feestdagen zonder stress en in alle gezelligheid door te komen in jouw smart home.

1. Breng de kerstsfeer in huis

OpenMotics Christmas

De ideale manier om de kerstsfeer in huis te halen, is natuurlijk door het plaatsen van een kerstboom vol magische lichtjes. Het handmatig aan- of uitzetten van de lampjes is dan ook een dagelijks terugkerend ritueel waarvoor je mogelijks op handen en knieën achter de boom moet kruipen. Dit kan een stuk eenvoudiger dankzij geschakelde stopcontacten. Deze zorgen er namelijk voor dat je vanop afstand de kerstverlichting kunt regelen.

Heb je geen geschakeld stopcontact, maar wil je toch wat extra gezelligheid voor Kerst in huis? Dan kan je beroep doen op je dimbare verlichting. Dankzij Smart Living is het namelijk mogelijk om de sterkte van je verlichting aan te passen aan het uur waarop je de lichten aanschakelt. Stel, je komt bijvoorbeeld thuis na 17u00 wanneer het al donker is, dan zal je verlichting reeds 50% gedimd zijn. Zo bespaar je tijd en creëer je met één druk op de knop een aangename sfeer.

2. Kijk kerstfilms in bioscoopmodus

In december worden zowel Netflix als alle tv-zenders overspoelt door kerstfilms. En geef het gerust toe… Kerst is niet compleet (volgens ons) zonder dat je voor de zoveelste keer naar Home Alone of The Gringe hebt gekeken. Tijd dus om dat bioscoopgevoel in de woonkamer van je slimme woning te brengen! Lichten uit, sfeerverlichting aan, screens naar beneden, … en dat met één druk op de knop. Klik hier en ontdek hoe je eenvoudig zelf een moviescène kunt maken.

OpenMotics movie scene

3. Ontvang kerstpakjes in alle veiligheid

De zoektocht naar het perfecte kerstcadeau loopt niet altijd even vlot. Er is dan ook niets vervelender dan thuiskomen en een briefje uit de brievenbus halen waarop staat dat de postbode je net heeft gemist en je tijdens de kantooruren je pakje op het postkantoor kan ophalen.

Gelukkig bestaat er een eenvoudige oplossing voor jouw smart home: een pakketbrievenbus. Deze brievenbus heeft niet enkel ruimte voor brieven, maar ook voor pakketjes. Dankzij een notificatie op je smartphone ben je bovendien als eerste op de hoogte wanneer je langverwachte kerstcadeau is gearriveerd.

4. Geef je gasten een warm welkom

Nu je huis helemaal is omgetoverd tot een winterwonderland en je kerstcadeaus zijn gearriveerd, is het hoogtijd om je gasten in alle warmte te ontvangen. Een slimme thermostaat is dan ook de oplossing bij uitstek! Zo heb je overal en altijd controle over de temperatuur en kan je zelfs elke ruimte in de woning apart verwarmen. Op die manier creëer je de ideale comforttemperatuur en bespaar je tevens energie door alleen die ruimtes te verwarmen waar je gasten ontvangt tijdens Kerst.

5. Niet thuis op Kerst? Geen probleem!

Vier jij Kerstmis bij vrienden of familie? Of trek jij op zonvakantie of skireis tijdens de winterperiode? Groot gelijk! Maar heb je ook aan de veiligheid van je woning gedacht?

Smart Living geeft je de opportuniteit om je (kerst)verlichting automatisch aan- en uit te zetten als je een aantal dagen van huis bent. Zo lijkt het alsof iemand thuis is en schrik je mogelijke inbrekers af. Ga daarom zelf aan de slag gaan met jouw systeem en configureer zelf een aanwezigheidssimulator voor tijdens de winterperiode.

6. Een goede nachtrust doet wonderen

All lights off

Met de drukte van komende periode in het vooruitzicht is het tot slot uiterst belangrijk om goed uit te rusten. Het laatste waar jij je zorgen over hoeft te maken wanneer je in bed ligt, is of je de kerstverlichting hebt uitgedaan en de rolluiken hebt gesloten.

Dit is waar Smart Living van onschatbare waarde is. Al deze processen kunnen worden geautomatiseerd en taken die je vergeet, kan je uitvoeren via je smartphone zonder het bed te verlaten. Als dat geen kerstwonder is!

Benieuwd naar alle mogelijkheden van Smart Living in uw woning of project? Neem contact op met sales@openmotics.com voor een vrijblijvend gesprek.