Smart Building Management

  • Nood aan een duidelijk, gedetailleerd en steeds up to date overzicht van de data verkregen door het uitlezen van de meters van de verschillende nutsvoorzieningen van het gebouw?

  • Op zoek naar een manier om je energieverbruik te optimaliseren?

  • Nood aan een platform dat ervoor zorgt dat je niet achter de feiten aanloopt?

  • Op zoek naar een platform dat je meteen op de hoogte brengt van wangebruik, waterlek of een weggevallen meter?
Smart Metering

Aan de hand van ons platform gaan we de meters van de verschillende nutsvoorzieningen (elektriciteit, water, gas…) in jouw gebouw dagelijks en op verschillende momenten van de dag uitlezen en opslaan volgens een door jou vooraf opgesteld protocol. Die data brengen we samen in een duidelijk en overzichtelijk dashboard dat je overal en altijd kunt raadplegen via de computer. Je hoeft dus niet langer on site te gaan om de meters te controleren of te raadplegen. 

Wij zijn eveneens in de mogelijkheid om de bewoners inzicht te geven in de data van de nutsvoorzieningen, dit op zowel collectief als individueel niveau. Zo kunnen we bijvoorbeeld met goedkeuring van de bewoners hen inzicht geven in hun gemiddelde verbruik t.o.v. dat van hun buren. Dit zet op een positieve manier aan om bewust om te gaan met energie. Ook creëer je zo transparantie waardoor het mogelijk wordt correct te factureren en onnodige discussies bij de eindafrekening te vermijden.

Smart Controlling

De gedetailleerde analyses kan je in een volgende fase gebruiken om het energieverbruik van het gebouw te optimaliseren. Verder geven de analyses de mogelijkheid om lokaal opgewekte energie van bijvoorbeeld zonnepanelen nuttig aan te wenden in plaats van de energie terug op het net te zetten. Je kan de opgewekte energie bijvoorbeeld gebruiken om de deelwagen van het gebouw op te laden. 

Via ons platform zijn we ook in de mogelijkheid om je via een notificatie (Whatsapp, mail of sms,…) meteen op de hoogte te brengen van bijvoorbeeld een weggevallen meter, waterlek of wangebruik. Op die manier loop je niet achter op de feiten.