Smart Building

OpenMotics draagt op verschillende manieren bij aan de creatie van een Smart Building zoals een Smart School, Smart Hotel, Smart Office, Smart Student Home… We geven enerzijds bevoegden binnen de gebouwen de mogelijkheid om via één platform de aanwezige technologieën zoals verlichting, verwarming en ventilatie aan te sturen. Anderzijds geven we de bouwheer inzicht in het verbruik van de verschillende assets (laadpaal, nutsvoorziening, zonnepanelen…), dit op collectief maar ook individueel niveau. De data kan bovendien door een derde partij zoals bijvoorbeeld een ESCO gebruikt worden om correct te factureren of om het energiebeheer te optimaliseren. Zo kan men energie en kosten besparen.

Smart Office

Smart Office

Biedt werknemers meer dan gewoon een werkplek waar ze acht uur per dag doorbrengen. Breng comfort en efficiëntie samen.

Smart Hotel

Smart Hotel

Gun uw gasten een comfortabel verblijf voor een betaalbare prijs. Zorg er bovendien voor dat het personeel geen tijd verliest aan het creëren van de ideale hotelsfeer.

Smart Student Home

Smart Student Home

Geef studenten volledige controle over de technieken in hun eigen kamer en geef de bouwheer de mogelijkheid om energie en kosten te besparen.

Smart School

Smart School

Verbeter onder andere het prestatievermogen en de gezondheid van leerlingen en leerkrachten. Creëer de ideale leer- en werkomgeving.

De mogelijkheden van een Smart Building

Multitenancy

Binnen een Smart Building creëert OpenMotics de mogelijkheid om verschillende gebruikers toegang te geven tot specifieke ruimtes. 

In een co-working office is men zo in de mogelijk om een bedrijf individuele controle te geven over de technieken (ventilatie, verlichting, verwarming, …) in hun eigen kantoorruimte of de gemeenschappelijke ruimtes.

Ook in een Smart Student Home krijgt elke student op deze manier controle over zijn/haar eigen kamer. Bovendien blijft de algemene controle over het gehele gebouw in handen van de gebouwbeheerder. Dit is een comfortabele en vooral veilige manier van building management.

Smart Metering: een collectieve en individuele totaaloplossing.

De bouwheer krijgt in eerste instantie inzicht in het functioneren van de collectieve stookplaats via een overzichtelijk en gedetailleerd platform dat altijd en overal geraadpleegd kan worden. In tweede instantie gaan we ook alle deel tellers in de woonunits uitlezen. 

Door de individuele en collectieve data samen te brengen, wordt het onder andere mogelijk om correct te factureren. Zo betaalt elke bewoner enkel voor wat die zelf verbruikt. Het wordt eveneens mogelijk om een waterlek, defecte meter of wangebruik vast te stellen. In dit geval brengen we de bevoegde via een notificatie meteen op de hoogte van het probleem, zodat die meteen actie kan ondernemen en nooit meer achterloopt op de feiten.

Smart Management: data analyseren en technieken optimaliseren.

Door alle data te verwerken en deze historisch bij te houden stellen we de bouwheer en/of ESCO in staat om analyses te doen van de gekozen technieken. 

Dit maakt het enerzijds mogelijk om de huidige technieken te optimaliseren. Anderzijds vergaart men zo inzicht in de levensfase van de technieken en geven de analyses een indicatie van wanneer de technieken vernieuwd moeten worden of onderhoud nodig hebben.

Slimme gedeelde functionaliteiten

  • Automatiseer de toegang tot de gemeenschappelijke ondergrond.
  • Kies voor het comfort van een geautomatiseerd deurslot
  • Stuur je technieken aan via de binnenunit van je videofoon.
  • Ontvang een notificatie bij de levering van een postpakket.

Een echt Smart Building connecteert de verschillende individuele units met elkaar. Dit wordt mogelijk gemaakt door de integratie van gedeelde functionaliteiten. Bewoners kunnen bijvoorbeeld de garagepoort of de deur openen via de OpenMotics app. Ook de integratie van een badgesysteem is een mogelijkheid die we aanbieden. We bespreken graag de mogelijkheden voor uw project.

Creëer een unieke Smart Meeting Room.

OpenMotics biedt een unieke oplossing voor een Smart Office. Wanneer een meeting room via een integreerbaar platform wordt geboekt, zal de temperatuur naar bvb 21°C worden gebracht aan de start van de meeting en stopt ons systeem met verwarmen of koelen aan het einde van je meeting. Wordt er binnen een vooraf bepaalde tijdspanne geen beweging gedetecteerd, dan komt de vergaderruimte terug vrij in het boekingssysteem en zal de thermostaat naar een lagere stand schakelen om zo energie en kosten te besparen.