Smart living

OpenMotics biedt bij elk pakket gratis een gebruiksvriendelijke mobiele app aan om je domotica systeem eenvoudig aan te sturen en te controleren. Wist je dat het bovendien mogelijk is om de applicatie vorm te geven volgens jouw noden en wensen?

Heating & cooling

Sinds Jana’s ouders OpenMotics installeerden is het nooit meer te warm of te koud in huis. Ze kozen ervoor om hun kamerthermostaat te vervangen door een virtuele thermostaat om kosten te besparen. Dit kan doordat de thermostaat is ingesteld volgens de schooluren en de woning dus niet onnodig wordt verwarmd. Bovendien hoeven Jana’s ouders zich zo geen zorgen meer te maken over het feit dat Jana de thermostaat ontregelt wanneer ze even de andere kant opkijken.

Verder kunnen Jana’s ouders de thermostaat vanop afstand aansturen. Zo was hun huis afgelopen winter reeds aangenaam warm toen ze onverwachts een dagje vroeger terugkeerden van skireis.

Bij hetHeating & Coolingpakket beschik je over één (virtuele) thermostaat voor je hele woning die je via je tablet, smartphone of laptop kunt aansturen.

Lighting

Lisa woont sinds kort alleen in een studio. De installatie van OpenMotics maakt haar studio uniek en daar is ze trots op. Zo gebruikt ze een vooropgestelde scène die met één druk op de knop alle verlichting in haar studio dimt wanneer haar vriendinnen naar goede gewoonte vrijdag langskomen voor een gezellige avond.

De drukknop aan de voordeur van haar studio gebruikt ze als ‘Alles-uit’ functie om zo alle verlichting met één handeling uit te schakelen.

Daarnaast geeft de installatie van het OpenMotics systeem haar een veilig gevoel. De ‘paniekknop’ heeft ze ingesteld naast haar bed. Wanneer ze de drukknop indrukt, springen niet alleen haar nachtlamp, maar alle lichten in haar studio aan. Hierdoor kan ze mogelijke inbrekers afschrikken.

Bij het ‘Lighting‘ pakket beschik je over de mogelijkheid om je verlichting via je tablet of smartphone en niet alleen via drukknoppen, aan te sturen. 

Comfort

Lieve en Paul wonen sinds hun pensioen in een loft aan zee. Sinds de installatie van het OpenMotics domotica systeem, is het mogelijk om zowel hun verlichting als hun verwarming in de leefruimte vanop afstand aan te sturen. Dit is ideaal wanneer ze tijdens een koude winterdag een wandeling maken en iets gaan drinken. Een halfuur voor ze thuiskomen schakelen ze de verwarming via hun smartphone in zodat ze na hun winterse wandeling zich snel weten op te warmen.

Ook de verlichting kunnen ze vanop afstand aansturen. Wanneer Paul tijdens hun koffiestop zich herinnert dat Lieve het licht in de keuken is vergeten uitschakelen, is dit met één druk in de app alsnog gebeurd.

Bij het Comfortpakket beschik je over één (virtuele) thermostaat voor je hele woning die je via je tablet, smartphone of laptop kunt aansturen. Bovendien kun je ook je verlichting op die manier en dus niet alleen via drukknoppen bedienen.