Smart living

OpenMotics biedt bij elk pakket gratis een gebruiksvriendelijke mobiele app aan om je domotica systeem eenvoudig aan te sturen en te controleren. Wist je dat het bovendien mogelijk is om de applicatie vorm te geven volgens jouw noden en wensen?

Heating & cooling

Sinds Jana’s ouders OpenMotics installeerden is het nooit meer te warm of te koud in huis. Ze kozen ervoor om hun kamerthermostaat te vervangen door een virtuele thermostaat om kosten te besparen. Dit kan doordat de thermostaat is ingesteld volgens de schooluren en de woning dus niet onnodig wordt verwarmd. Bovendien hoeven Jana’s ouders zich zo geen zorgen meer te maken over het feit dat Jana de thermostaat ontregelt wanneer ze even de andere kant opkijken.

Verder kunnen Jana’s ouders de thermostaat vanop afstand aansturen. Zo was hun huis afgelopen winter reeds aangenaam warm toen ze onverwachts een dagje vroeger terugkeerden van skireis.

Bij het ‘Heating & Cooling’ pakket beschik je over één (virtuele) thermostaat voor je hele woning die je via je tablet, smartphone of laptop kunt aansturen.

Heating & cooling+

Sarah en Jan wonen met hun twee kinderen, Lucas en Louis, in een gerenoveerde woning. Moeder Sarah heeft dagelijks haar handen vol met haar twee jongens. Sinds de multizone verwarming van OpenMotics werd geïnstalleerd, kan ze haar tijd efficiënter indelen. Elke vrijdagavond schakelt ze via haar smartphone de verwarming in de badkamer in voor haar jongens gaan slapen. Op die manier kan ze nadien genieten van een heerlijk rustgevend bad.

 

Door de op dagbasis instelbare thermostaten verlopen ook de dagelijkse routines een heel stuk aangenamer. Het huis is elke ochtend aangenaam verwarmd wanneer het gezin opstaat. Bij het verlaten van de woning schakelt de thermostaat automatisch uit om zo niet onnodig de woning te verwarmen.

Toen Lucas afgelopen donderdag ziek werd, bleven hij en zijn mama een dagje thuis. Met één klik in de applicatie paste Sarah het instelbaar programma van de thermostaat eenvoudig aan waardoor het huis toch werd verwarmd.

Bij het ‘Heating & Cooling+’ pakket beschik je over meerdere (virtuele) thermostaten in je woning waardoor je elke zone apart kunt aansturen via je tablet, smartphone of laptop.

Lighting

Lisa woont sinds kort alleen in een studio. De installatie van OpenMotics maakt haar studio uniek en daar is ze trots op. Zo gebruikt ze een vooropgestelde scène die met één druk op de knop alle verlichting in haar studio dimt wanneer haar vriendinnen naar goede gewoonte vrijdag langskomen voor een gezellige avond.

De drukknop aan de voordeur van haar studio gebruikt ze als ‘Alles-uit’ functie om zo alle verlichting met één handeling uit te schakelen.

Daarnaast geeft de installatie van het OpenMotics systeem haar een veilig gevoel. De ‘paniekknop’ heeft ze ingesteld naast haar bed. Wanneer ze de drukknop indrukt, springen niet alleen haar nachtlamp, maar alle lichten in haar studio aan. Hierdoor kan ze mogelijke inbrekers afschrikken.

Bij het ‘Lighting‘ pakket beschik je over de mogelijkheid om je verlichting via je tablet of smartphone en niet alleen via drukknoppen, aan te sturen. 

Comfort

Lieve en Paul wonen sinds hun pensioen in een loft aan zee. Sinds de installatie van het OpenMotics aanbod, is het mogelijk om zowel hun verlichting als hun verwarming in de leefruimte vanop afstand aan te sturen. Dit is ideaal wanneer ze tijdens een koude winterdag een wandeling maken en iets gaan drinken. Een halfuur voor ze thuiskomen schakelen ze de verwarming via hun smartphone in zodat ze na hun winterse wandeling zich snel weten op te warmen.

Ook de verlichting kunnen ze vanop afstand aansturen. Wanneer Paul tijdens hun koffiestop zich herinnert dat Lieve het licht in de keuken is vergeten uitschakelen, is dit met één druk in de app alsnog gebeurd.

Bij het ‘Comfort’ pakket beschik je over één (virtuele) thermostaat voor je hele woning die je via je tablet, smartphone of laptop kunt aansturen. Bovendien kun je ook je verlichting op die manier en dus niet alleen via drukknoppen bedienen.

Comfort +

Julie en Jonas wonen sinds kort in hun nieuwe woning. Sinds de installatie van het complete OpenMotics Smart Living aanbod, is het voor hen mogelijk om zowel hun verlichting als hun verwarming en koeling te automatiseren en vanop afstand aan te sturen. 

Jonas werkt als lasser en werkt in ploegen. Na een zware werkdag geniet hij des te meer van een warme douche in een aangenaam verwarmde badkamer. Voor hij op z’n werk vertrekt schakelt hij dan ook de verwarming op de badkamer in zodat deze lekker warm is wanneer hij thuiskomt.

Aan de uitgang van hun woning is een ‘Alles-uit’ drukknop geconfigureerd. Wanneer Julie als laatste de woning verlaat, drukt ze deze lang in waardoor alle lichten in de woning uitgaan. Hierdoor is ze ook tijdens drukke ochtenden zeker dat alle lichten uit zijn wanneer ze haar huis verlaat.

Wist je, Julie en Jonas zijn echte filmfanaten. Om de ultieme filmervaring te creëren initialiseren ze de ‘movie scène’. Via hun smartphone activeren ze de scène wanneer ze tv- kijken waardoor alle lichten in de woonkamer dimmen en enkel de LEDs achter de tv oplichten. Handig!

Bij het ‘Comfort+’ pakket beschik je over meerdere (virtuele) thermostaten waardoor je elke zone apart kunt aansturen via je tablet, smartphone of laptop. Bovendien kun je ook je verlichting op die manier en dus niet alleen via drukknoppen bedienen.