Smart living

OpenMotics biedt bij elk pakket gratis een gebruiksvriendelijke mobiele app aan om je domotica systeem eenvoudig aan te sturen en te controleren. Wist je dat het bovendien mogelijk is om de applicatie vorm te geven volgens jouw noden en wensen?

De mogelijkheden van uw Smart Living systeem

Creëer de ideale comforttemperatuur.

Dankzij OpenMotics kan indien gewenst, elke ruimte individueel verwarmd of gekoeld worden. Bovendien is elke geconnecteerde thermostaat afzonderlijk en vanop afstand aan te sturen via je smartphone, tablet of laptop. De eenvoudig te programmeren schema’s, maken het mogelijk om een andere temperatuur te hanteren in de badkamer dan bijvoorbeeld in de leefruimte.

Stuur jouw verlichting overal en altijd aan.

Het is laat, je kruipt in bed en merkt op dat je beneden de lichten bent vergeten uitschakelen. Dankzij OpenMotics hoef je niet langer je bed uit om de lichten één voor één uit te schakelen. Via de alles-uit knop op je smartphone of via de drukknop naast je bed schakel je met één druk op de knop alle lichten in je woning uit. 

Voel je altijd veilig in je eigen huis.

Je hoort verdachte geluiden terwijl je in bed ligt, maar durft niet naar beneden te gaan? Maak dan gebruik van de paniekfunctie. In een handomdraai gaat je verlichting aan en gaan je rolluiken open. Ideaal om ongewenste bezoekers af te schrikken! 

Meten is weten en dus energie besparen.

Benieuwd naar het verbruik van jouw boiler, decoder, koelkast of tv? Raadpleeg dan het gedetailleerd en overzichtelijk inzicht van je verbruik (water, elektriciteit, gas, …) in de OpenMotics App en Cloud. Bovendien ben je in de mogelijkheid om de data historisch te bewaren en te vergelijken met eerdere periodes. Dit maakt het mogelijk om je verbruik te optimaliseren en zo energie te besparen.

Creëer de perfecte sfeer voor elk moment.

Het creëren van de perfecte sfeer kan door een scène. Dit is een actie waarbij met één commando (drukknop, button in de applicatie…) verschillende lichten, de thermostaat, screens… een gezamenlijke actie uitvoeren. Een populaire scène is de movie scène waarbij bijvoorbeeld de sfeerverlichting aangaat in de woonkamer, de screens naar beneden gaan en de perfecte temperatuur wordt ingesteld om een gezellige filmsetting te creëren.

Kies voor slimme stopcontacten.

Slimme of geschakelde stopcontacten maken het mogelijk om de energietoevoer naar het stopcontact in- of uit te schakelen. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om jouw nachtlamp als wekker te gebruiken of om de digibox van je tv ‘s nachts volledig uit te schakelen en zo energie te besparen.

Kies voor geautomatiseerde screens en/of shutters.

Door de integratie van automatisch gestuurde zonwering met OpenMotics, heb je een energie-efficiënte oplossing om de woning natuurlijk koel te houden in de zomer en warm in de winter. Bovendien kunnen de screens/shutters automatisch reageren op de weersomstandigheden, wat zorgt voor een ongeëvenaard wooncomfort en lange levensduur van je zonwering.

Ventileer slimmer.

Onderzoek toont aan dat het CO2 gehalte binnen vaak veel te hoog is. Slimme ventilatie reageert automatisch op geur, vocht of CO2 om zo de optimale luchtkwaliteit te creëren. OpenMotics maakt het mogelijk om de ventilatie niet alleen handmatig, maar ook via je smartphone of tablet te boosten.

Sleutels vergeten? Geen probleem!

We kennen het allemaal! Het moment dat je thuis aankomt na een lange werkdag, realiseer je je dat je sleutels nog op kantoor liggen… Het is zo tijdrovend en laten we eerlijk zijn; een sleutel onder je deurmat verbergen is niet de oplossing! Dankzij OpenMotics kan je de voordeur overal en altijd met je smartphone vergrendelen en ontgrendelen. Handig toch?

Geen handen vrij? Gebruik je stem.

Op zoek naar nog meer comfort in je woning? Niet altijd je smartphone bij de hand om de temperatuur te veranderen of lichten aan of uit te zetten? Dankzij de Google Assistant integratie kan je jouw thermostaat en verlichting eenvoudig via voice control aansturen.

Rookalarm? Wees als eerste op de hoogte.

Wil je meteen op de hoogte gebracht worden van rook of brand in je woning? Wens je een push notification via je smartphone te krijgen zodat je meteen wordt gealarmeerd? Wij koppelen je Smart Living systeem met je rook-/brandmelder en creëren zo een veilig gevoel waar je ook bent.

Maak efficiënt gebruik van jouw zonnepanelen.

Om optimaal rendement uit je zonnepanelen te halen, is het belangrijk dat de energie die je opwekt, zo veel mogelijk binnenshuis gebruikt wordt, vooral als de energieprijs hoger is. Door je zonnepanelen te koppelen met je Smart Living systeem, zorgt OpenMotics ervoor dat de groene energie die wordt opgewekt niet steeds op het net gezet moet worden, maar optimaal kan ingezet worden in je eigen woning.

Kies voor een huis dat zich aanpast aan jouw levensstijl.

Je kan jouw OpenMotics Smart Living systeem op latere tijdstippen steeds uitbreiden. Dit maken we mogelijk door verschillende uitbreidingen en integraties aan te bieden. Op die manier creëren we een ware totaaloplossing waarbij je alle technieken vanop één en hetzelfde platform kan aansturen.