Smart Office

De voordelen van werken in een Smart Office

Een kantoor zoals wij dat kennen, is achterhaald. Bedrijven zijn tegenwoordig op zoek naar meer dan alleen een werkplek. Mensen brengen namelijk zo’n 8 uur per dag door op hun kantoor. Daarom moet het een plek zijn waar comfort en efficiëntie elkaar ontmoeten. Vanuit dit perspectief zijn Smart Buildings het antwoord.

Bespaar energie en kosten in je Smart Office

Het grootste voordeel van een Smart Office is dat het je helpt om energie en geld te besparen. Een gebouwbeheersysteem maakt het namelijk eenvoudig om alle verschillende technologieën, zoals verwarming, verlichting, schermen en ventilatie, te monitoren. Door alle gegevens van deze technologieën bij elkaar te brengen in een overzichtelijk platform, is het mogelijk om de prestaties van het gebouw te optimaliseren.

Verbeter de productiviteit, betrokkenheid en het welzijn van werknemers

Een Smart Office doet meer dan alleen uw energierekening verlagen. Werken in een slim kantoor heeft impact op de productiviteit, betrokkenheid en het welzijn van iedereen in het gebouw. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat het CO2-gehalte in binnenruimtes vaak te hoog is. Deze hoge CO2-concentraties zijn de reden voor een gebrek aan concentratie en reactievermogen. Dankzij de installatie van automatisch geregelde ventilatie daalt de CO2-concentratie tot 43% en verbetert de productiviteit, betrokkenheid en welzijn van medewerkers.

Voeg waarde toe in uw kantoorgebouw

Kantoorbewoners willen natuurlijk meer dan alleen een goede luchtkwaliteit. Door hen de mogelijkheid te geven om de temperatuur, airconditioning en de verlichting in elke ruimte aan te passen volgens hun eigen behoeften, kan je een comfortabele werkomgeving creëren en tegelijkertijd waarde toevoegen aan uw kantoorgebouw.

Met de veranderende wetgeving betreffende bedrijfswagens in het vooruitzicht is de investering in een Smart Office bovendien onvermijdelijk. Vanaf 2026 is elke bedrijfswagen verplicht elektrisch. Het voorzien van laadpalen wordt aldus een vereiste. Om het energieverbruik van het gebouw en de laadpalen te optimaliseren en de waarde van uw gebouw ter verhogen, is er nood aan automatisering.

Overal en altijd bereikbaar volgens ieders bevoegdheid

Slimme technologieën moeten overal en altijd binnen handbereik zijn. In het kantoorgebouw is het echter zo dat niet iedereen dezelfde rechten heeft. Slimme sturing maakt het mogelijk om uw medewerkers bijvoorbeeld de toegang tot de thermostaten van de gedeelde ruimtes te weigeren en ze alleen de thermostaat in hun eigen kantoorruimte laten bedienen.

Een platform om de technologieën te monitoren en te controleren moet slim zijn, maar niet complex. Dit kan door een gebruiksvriendelijke mobiele app waarmee het beheer en de controle van uw gebouw voor iedere medewerker eenvoudig wordt.

Creëer een unieke Smart Meeting Room

Wat maakt OpenMotics nu zo’n goede fit voor uw project? Wij bieden een unieke oplossing voor kantoorgebouwen. Zo zorgen we ervoor dat u energie bespaart en het comfort in uw kantoor hoog houdt door de thermostaat in vergaderruimtes aan te passen aan de aanwezigheid van personen.

Wanneer een meeting room via een integreerbaar platform wordt geboekt, zal de temperatuur naar bijv. 21°C worden gebracht aan de start van de meeting. Ons systeem stopt met verwarmen of koelen aan het einde van de vergadering. Bovendien zorgen we ervoor dat wanneer er binnen een vooraf bepaalde tijdspanne geen beweging wordt gedetecteerd, de vergaderruimte terug vrij komt in het boekingssysteem en de thermostaat naar een lagere stand schakelt om zo energie en kosten te besparen. Handig, toch?

Referentieprojecten

Fosbury & Sons

Fosbury & Sons is een voorbeeld van een Smart Office aangedreven door OpenMotics. “We hebben voor OpenMotics gekozen omdat dit open, flexibele en vendor neutraal platform onze bestaande installaties kon integreren. Dankzij OpenMotics meten en optimaliseren we onder andere het energieverbruik van ons kantoorgebouw.” (Alice V.)

WATT Factory

WATT Factory is een ander geweldig voorbeeld van een Smart Office aangedreven door OpenMotics: “Watt Factory in Gent biedt co-working-ruimtes, evenementenruimtes en kantoren aan Smart City Hubs. Dankzij OpenMotics hebben de verschillende mensen die onze ruimtes huren toegang tot de verlichting en verwarming van hun eigen ruimte.” (Christine H.)

Wil je van je kantoor een echt Smart Office maken? Contacteer ons via sales@openmotics.com

Property developer

Looking for a total solution to automate all the technologies within your project? 

At OpenMotics we can link up the various different technologies that are available in your project to offer automation and optimisation. We do so by creating one central platform for the monitoring and management of all technologies within your project. Furthermore, because of the open and flexible nature of OpenMotics, you can also add and integrate new and/or other technologies at a later moment in the construction phase. On a private and collective level.

Looking for ways to make your project more appealing?

On the private level we can provide the necessary management per residential unit (home automation – Smart Living). This offers your residents a comfortable and energy-efficient life. Thanks to the modular nature of OpenMotics you can also give residents the option to extend their home automation according to their needs and wishes. This obviously increases the value and appeal of your project.

On the collective level we can ensure the necessary comfort and sustainability depending on the project. We will support you where necessary, and use our expertise and our platform to help you find the most efficient solution for your project.

Need a sustainable but affordable solution for your project?

We want to keep things affordable for everyone and for every project. Home automation is no longer a luxury item. OpenMotics’ mission is to make smart technology in buildings affordable for everyone, including you and your buyers. We make this possible by offering affordable hardware, low installation costs and flawless delivery.