Platform

OpenMotics is een software en hardware platform om een woning, gebouw of wijk te automatiseren. Via ons platform bieden we de mogelijkheid om ALLE verschillende technologieën onderling met elkaar te doen communiceren met automatisatie en optimalisatie als gevolg. Zo creëren wij één centraal platform voor het monitoren, raadplegen en aansturen van alle technologieën.

 

Via ons Open Source platform willen we een betaalbare totaaloplossing voor iedere bewoner, eigenaar en woning aanbieden. Dit bereiken we door de combinatie van betaalbare Open Source hardware en moderne software oplossingen.

Betaalbare Modules (Hardware)
Moderne Software
OpenMotics Cloud

Fremium Cloud:
We bieden gratis cloudservice aan om van uw woning een slimme woning te maken

OpenMotics interface

Lokale interface:
Het OpenMotics systeem blijft dankzij de lokale interface altijd actief, ook wanneer de internetverbinding in uw woning wegvalt. Het is namelijk mogelijk om zonder enige externe connectiviteit uw woning van binnenuit aan te sturen.

OpenMotics app

Mobiele App:
OpenMotics biedt een gebruiksvriendelijke mobiele app aan om je domoticasysteem eenvoudig aan te sturen en te controleren. Het is mogelijk om de applicatie vorm te geven volgens jouw noden en wensen.

OpenMotics store

OpenMotics Store:
Net zoals je uw smartphone personaliseert door apps toe te voegen, kan dit ook met jouw OpenMotics home automation aan de hand van uitbreidingen en integraties zoals Google Assistant, Philips Hue… Op regelmatige basis worden er extra integraties en uitbreidingen toegevoegd wat het flexibele karakter van OpenMotics vorm geeft.

Open Source

Een open source programma is er één waarvan de broncode open is voor iedereen die het wil verbeteren en/of bestuderen. De mogelijkheid dat de community ons platform voortdurend controleert is wat open source veilig maakt.

 

Wil je meer te weten komen over de technische details van het systeem en de mogelijkheden? Neem zeker een kijkje op de OpenMotics Wiki. Alle bronnen zijn bovendien beschikbaar op Github. We horen graag uw ideeën over hoe u het OpenMotics-systeem naar uw eigen behoeften hebt weten te brengen!

Open Source home automation
Open source Software

Download, adjust and recompile the source code  of our Home Automation Modules.
Software licensing: GPLv2

Open Source home automation hardware
Open source Hardware

Download the PCB files (including BOM and schematics)  to create, adjust and manufacture  your own hardeware. Our hardware license is under Creative commons Attribution-shareAlike 4.0 International licence

Integraties

Niet in de lijst?

Als uw techniek kan communiceren en de derde partij staat open voor communicatie,
kan het worden geïntegreerd met OpenMotics. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze integraties.